FAKTA: Dong Energy sælger for at investere

Dong Energy har i første halvår af 2014 solgt ud af deres af havvindmølleparker. Det sker, fordi energiselskabet skaffer kapital for at geninvestere pengene i nye havvindmølleparker.

Sidste år blev koncernen skåret til med frasalg af såkaldte ikke-kerne aktiviteter for 10 milliarder kroner. I år er der kun sket et enkelt frasalg i denne kategori.

* 21. januar: Dong Energy sælger de hollandske salgsaktiviteter - Dong Energy Sales - til hollandske Eneco. Salgsprisen er ikke oplyst.

* 31. januar: Salg af 25 procent af havmølleparken London Array til canadiske La Caisse for 5,8 milliarder kroner.

* 31. marts: Dong Energy sælger halvdelen - 50 procent - af havvindmølleparken Westermost Rough til japanske Marubeni Corporation and engelske Green Investment Bank. Der kommer 2,1 milliarder kroner i kassen.

I andet halvår er salget fortsat:

* 17. juli: Halvdelen af havvindmølleparken Gode Wind 2 sælges til de fire danske pensionskasser PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse. Salgsprisen er 4,5 milliarder kroner.

Kilde: Dong Energy

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip