FAKTA: Dong opgiver milliardprojekt i Nordsøen

Planen var, at der i 2017 skulle strømme olie og gas fra Dong Energys boreplatform i Hejre-feltet i Nordsøen. Men problemer med forsinkelser og olieprisens nedtur får nu Dong til at skrotte milliardprojektet. Læs om Hejre-feltet her:

* Hejre-feltet ligger midt i Nordsøen tæt på den dansk-norske grænse cirka 292 kilometer nordvest for Esbjerg. Licensområdet dækker et område på 232 kilometer.

* Olie- og gasforekomsterne i Hejre-feltet befinder sig på fem til seks kilometers dybde i undergrunden i et geologisk lag, der består af sandsten.

* Den allerførste efterforskningsboring blev foretaget i 2001, men først i 2012 besluttede Dong endeligt at investere i feltet og underskrev en anlægskontrakt til boreplatformen.

* 27. februar 2012 meddelte Dong til fondsbørsen i København, at energiselskabet sammen med partneren Bayerngas udbygger massivt i Hejre-feltet i Nordsøen.

* Dong ejer 60 procent af feltet, mens partneren Bayerngas ejer resten.

* De to partnere investerer 12,1 milliarder kroner i produktionsplatform, boring af produktionsbrønde og nye rørledninger.

* Dong poster 7,3 milliarder kroner i projektet - og dertil kommer omkring to milliarder kroner til en olieterminal i Fredericia.

* Daværende koncernchef Anders Eldrup siger dengang om Hejre-projektet:

- Hejre bliver den største udbygning i den danske del af Nordsøen i årevis og kommer hele industrien og det danske samfund til gavn.

- Vi forventer, at udbygningen skaber omkring 500 nye, permanente arbejdspladser og et betydeligt bidrag, til at Danmark fortsat kan være selvforsynende med olie og gas.

* Første melding lyder, at produktionen af olie og gas starter sidst i 2015. Den tidsramme har siden været udskudt flere gange.

* Tirsdag meddeler Dong, at Hejre-projektet lukkes.

Kilder: Dong Energy

/ritzau/

 

Dagens Gossip