FAKTA: DR nedlægger Underholdningsorkestret

DR har som led i en omfattende spareplan besluttet at nedlægge Underholdningsorkestret, der har eksisteret i 75 år. Ifølge planen ophører orkestret, der har 42 faste musikere, pr. 1. januar 2015.

* Med ansættelsen af ungarske Adam Fischer som chefdirigent i 1999 tog orkestret hul på en æra, der fik anmeldere til at udråbe de 42 musikere til "Danmarks Mozart-orkester". Over en årrække opførte og indspillede Underholdningsorkestret først Mozarts opera-serie, der består af i alt fem store operaer, og kastede sig derefter over indspilningerne af samtlige Mozarts symfonier.

* Orkestret er i dag Danmarks eneste professionelle kammerorkester, en status der i de senere år er blevet udbygget med en stribe koncerter, hvor orkestret spiller uden dirigent og med solister fra egne rækker.

* Også på den rytmiske front har DR Underholdningsorkestret i mange år arbejdet på tværs af traditionelle skel og musikalske grænser.

* Desuden har orkestret bidraget til kulturlivet med musikproduktioner til tv-serier og børneudsendelser, film og teaterprojekter, turnéer og cd-indspilninger.

Kilde: DR

/ritzau/

 

Dagens Gossip