FAKTA: DR nedlægger Underholdningsorkestret

DR har som led i en omfattende spareplan besluttet at nedlægge Underholdningsorkestret, der har eksisteret i 75 år. Ifølge planen ophører orkestret, der har 42 faste musikere, pr. 1. januar 2015.

* Med ansættelsen af ungarske Adam Fischer som chefdirigent i 1999 tog orkestret hul på en æra, der fik anmeldere til at udråbe de 42 musikere til "Danmarks Mozart-orkester". Over en årrække opførte og indspillede Underholdningsorkestret først Mozarts opera-serie, der består af i alt fem store operaer, og kastede sig derefter over indspilningerne af samtlige Mozarts symfonier.

* Orkestret er i dag Danmarks eneste professionelle kammerorkester, en status der i de senere år er blevet udbygget med en stribe koncerter, hvor orkestret spiller uden dirigent og med solister fra egne rækker.

* Også på den rytmiske front har DR Underholdningsorkestret i mange år arbejdet på tværs af traditionelle skel og musikalske grænser.

* Desuden har orkestret bidraget til kulturlivet med musikproduktioner til tv-serier og børneudsendelser, film og teaterprojekter, turnéer og cd-indspilninger.

Kilde: DR

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip