FAKTA: En halv million besøger Aarhus Festuge

* Aarhus Festuge - eller blot festugen, som aarhusianerne ynder at kalde den - blev etableret i 1964 og afholdt første gang i 1965. Dermed har festugen 50 års jubilæum i år.

* Aarhus Festuge er en stor kulturfestival. I år løber over 1000 forskellige arrangementer spredt ud over hele byen af stablen. Festugen finder sted mellem 29. august og 7. september.

* I 2013 havde Aarhus Festuge cirka 500.000 besøgende.

* Aarhus Festuge har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. I år er temaet ’Same but different’.

* I år kan besøgende blandt andet opleve koncerter med L.I.G.A., TV-2, Thomas Helmig eller Birthe Kjær, komme på havnerundfart med jazzmusik, høre digtoplæsning med Lone Hørslev eller fortællinger fra Leif Davidsen og komme til chilismagning med selveste Chili-Klaus.

* Dronning Magrethe er protektor for Aarhus Festuge og åbner hvert år festen ved en galla den første fredag i festugen.

* Den til enhver tid siddende borgmester i Aarhus er formand for festugens bestyrelse. I øjeblikket er det socialdemokraten Jacob Bundsgaard.

* Aarhus Festuge kom ud af 2013 med et overskud på 352.979 kroner efter en omsætning på 20.229.220 kroner.

Kilde: Aarhus Festuge

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip