FAKTA: Energikæmpen der skabte politisk stormvejr

Der har været blæst om Dong Energy, siden staten begyndte overvejelserne om at sælge en del af selskabet fra i 2013.

Senest har den tidligere topchef i Dong, Anders Eldrup, pustet liv i debatten om salget af Dong-aktierne til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det kunne have været undgået, har han blandt andet udtalt i en single fra forlaget Zetland.

Læs historien om Dong Energy her:

* I 1972 grundlagde den danske stat Dansk Naturgas A/S, som senere blev kaldt Dong.

* Dong Energy blev dannet i 2006 som resultatet af en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi og Frederiksberg Forsyning.

* Dong Energy har hovedsæde i Danmark og er i dag en af Nordeuropas førende energiselskaber. Selskabet fremskaffer, producerer, distribuerer og handler energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa.

* Februar 2013: Dong-ledelsen indleder en pengejagt, der skal skaffe seks til ni milliarder kroner ekstra i egenkapital.

* Oktober 2013: Finansministeriet når til enighed om vilkårene for et kapitalindskud i Dong Energy på i alt 11 milliarder kroner fra ATP, PFA Pension og Goldman Sachs.

* Staten havde før aktiesalget en ejerandel på 81 procent i Dong Energy. Den faldt efter salget til omkring 60 procent.

* Januar 2014: SF forlader regeringen efter store interne uroligheder i forbindelse med Dong-salget.

* Samme eftermiddag godkendes aftalen endeligt i Folketingets Finansudvalg. Det sker med et flertal bestående af regeringen (med SF, red.), Venstre og De Konservative.

Kilder: Dong Energy, Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip