FAKTA: EU vil udvide klageret over digitalt indhold

EU-Kommissionen vil ensrette regler for handel med varer og tjenester i de 28 EU-lande, så forbrugere og virksomheder ved, hvad de har at rette sig efter ved handel på tværs af grænserne.

Se de konkrete forslag fra Kommissionen her:

Digitalt indhold:

* Leverandørens ansvar for mangler: Hvis det digitale indhold - som for eksempel et spil - er defekt, kan forbrugeren bede om en løsning. Der vil ikke være nogen tidsbegrænsning for leverandørens ansvar, fordi digitalt indhold ikke bliver slidt.

* Tilbageførsel af bevisbyrden: Hvis det digitale indhold er defekt, vil det ikke være op til forbrugeren at bevise, at defekten eksisterede på leveringstidspunktet.

* Ret til at afslutte en kontrakt: Forbrugerne vil have ret til at opsige langtidskontrakter og kontrakter, som bliver ændret væsentligt af leverandøren.

* Kontrakt oprettet i bytte for data: Et stigende antal forbrugere betaler for eksempel film og musik på nettet med personlige oplysninger. I disse tilfælde skal leverandøren stoppe med at bruge oplysningerne, når kontrakten er afsluttet.

Varer:

* Reklamationsretten udvides til to år i hele EU: Det betyder, at køberen kan klage over et defekt produkt i op til to år, hvor det vil være op til sælgeren at bevise, at defekten er opstået hos forbrugeren.

* Meddelelsespligt bortfalder: I nogle lande mister forbrugerne deres rettigheder, hvis de ikke underretter sælger om den defekt inden for en vis periode, men den regel skal bortfalde.

* Mindre fejl: Hvis sælgeren ikke kan eller undlader at reparere eller udskifte et defekt produkt, vil forbrugerne have ret til at opsige kontrakten og få pengene tilbage.

* Brugte varer: Forbrugerne vil få mulighed for at udøve deres rettigheder inden for en toårig periode, som det er tilfældet med nye varer, i stedet for den etårige periode, der i øjeblikket gælder nogle medlemsstater.

Kilder: EU-Kommissionen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip