FAKTA: EU's sanktioner mod Rusland

EU indførte de første sanktioner mod Rusland som svar på den russiske fremfærd i Ukraine i marts og har gradvist optrappet straffen siden. EU er nået til de såkaldte fase tre-sanktioner, som rammer den russiske økonomi fra flere sider.

Her er en oversigt over EU's sanktioner mod Rusland.

* 6. marts - EU's stats- og regeringschefer enes om at suspendere forhandlinger, der sigter mod at gøre det nemmere for russiske statsborgere at rejse ind i EU, samt om en ny aftale om styrket samarbejde mellem EU og Rusland kendt som The New Agreement.

* 17. marts - EU indfører sanktioner mod i alt 21 personer, hvoraf 13 er russere og otte er borgere på Krim-halvøen. Herefter tilføjes der flere gange personer til listen i takt med, at situationen udvikler sig, og EU udvider kriterierne for, hvem der kan tilføjes.

* 16. juli - EU-landenes stats- og regeringschefer beslutter at bede Den Europæiske Investeringsbank og Østbanken (EBRD) om at stoppe nye investeringer og finansieringer af nye projekter i Rusland.

* 28. juli - EU's ambassadører tilføjer russiske pengemænd, som har støttet beslutningstagere, som er ansvarlige for annekteringen af Krim-halvøen og urolighederne i det østlige Ukraine til sanktionslisten.

* 29. juli - EU-landenes ambassadører beslutter at indføre brede økonomiske sanktioner mod Rusland, som blandt andet vil begrænse russiske, hovedsageligt statsejede, bankers adgang til EU's finansmarked.

* 95 russere og ukrainere samt i alt 23 virksomheder eller andre "enheder" er ind til nu blevet ramt af sanktioner. Desuden er fem russiske banker torsdag ramt af sanktioner.

Kilde: EU-Tidende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip