FAKTA: Få mere at vide om Nets

* Virksomheden Nets driver dankortet, Betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

* Nets så dagens lys under navnet PBS i 1968 og introducerede dankortet i 1983.

* I 2010 blev Nets dannet som en fusion mellem PBS og norske Nordito.

* Nets har hidtil været ejet af adskillige norske og danske pengeinstitutter med Danske Bank, Nordea og norske DNB som de største. Nationalbanken ejer cirka 10 procent.

* Sidst i marts meddelte kapitalfondene Advent International og Bain Capital, at de sammen med ATP ville købe Nets af bankerne for 17 milliarder kroner.

* Myndighederne skal godkende salget, som ventes afsluttet i andet kvartal af 2014.

* En ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at Nets sidder godt på det danske marked med Betalingsservice, som bruges af 95 procent af de danske husstande.

* Nets' har i perioden 2003-2012 mere end fordoblet resultatet før skat på Betalingsservice. Samtidig er Nets betaling til bankerne steget med 40-60 procent i perioden 2003-2012

* Nets har indtil nu selv høstet stordriftsfordelene ved Betalingsservice ifølge analysen. Prisen for at bruge Betalingsservice er nemlig steget, samtidig med at omkostningerne er faldet for Nets.

* Foruden i Danmark driver Nets betalingssystemer i det øvrige Norden. Her servicerer virksomheden over 33 millioner betalingskort.

* Nets har flere end 2800 medarbejdere. Virksomhedens hovedsæde ligger i Ballerup, men Nets har også afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Estland.

Kilde: www.nets.eu, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

/ritzau/

 

Dagens Gossip