FAKTA: Få mere at vide om Nets

* Virksomheden Nets driver dankortet, Betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

* Nets så dagens lys under navnet PBS i 1968 og introducerede dankortet i 1983.

* I 2010 blev Nets dannet som en fusion mellem PBS og norske Nordito.

* Nets har hidtil været ejet af adskillige norske og danske pengeinstitutter med Danske Bank, Nordea og norske DNB som de største. Nationalbanken ejer cirka 10 procent.

* Sidst i marts meddelte kapitalfondene Advent International og Bain Capital, at de sammen med ATP ville købe Nets af bankerne for 17 milliarder kroner.

* Myndighederne skal godkende salget, som ventes afsluttet i andet kvartal af 2014.

* En ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at Nets sidder godt på det danske marked med Betalingsservice, som bruges af 95 procent af de danske husstande.

* Nets' har i perioden 2003-2012 mere end fordoblet resultatet før skat på Betalingsservice. Samtidig er Nets betaling til bankerne steget med 40-60 procent i perioden 2003-2012

* Nets har indtil nu selv høstet stordriftsfordelene ved Betalingsservice ifølge analysen. Prisen for at bruge Betalingsservice er nemlig steget, samtidig med at omkostningerne er faldet for Nets.

* Foruden i Danmark driver Nets betalingssystemer i det øvrige Norden. Her servicerer virksomheden over 33 millioner betalingskort.

* Nets har flere end 2800 medarbejdere. Virksomhedens hovedsæde ligger i Ballerup, men Nets har også afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Estland.

Kilde: www.nets.eu, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip