FAKTA: Få overblik over alle Berlusconis sager

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi, der onsdag af senatet blev stemt ud af parlamentet på grund af en dom for skattesvindel, har en lang historik med landets retsvæsen.

Her er en liste over anklager og sager i 2013 mod Berlusconi:

MEDIASET

* I august blev Berlusconi dømt for skattesvig af Italiens øverste domstol. Det var den første uomstødelige dom over den tidligere premierminister.

* Retten stadfæstede en fængselsdom på fire år for skattesvig i mediemogulens firma Mediasat, men på grund af en benådningslov fra 2006 slap han med et års samfundstjeneste.

* På grund af en lov for folk over 70 år, har det aldrig været ventet, at den 77-årige skulle i fængsel.

BUNGA BUNGA

* Mediemogulen blev i juni idømt syv års fængsel for sex med en mindreårig prostitueret og for magtmisbrug i samme forbindelse.

* Sagen kendes som "bunga-bunga" efter navnet på Berlusconis vilde og kontroversielle fester, og myndighederne blev bekendt med sagen, da ekspremierministeren i 2010 ringede for at få pigen Karima El Mahroug løsladt.

* Efterforskningen afslørede, at pigen var en blandt flere, der fik cirka 16.000 kroner for at spise med ved Berlusconis fest og efterfølgende udføre lapdance og andre seksuelt orienterede ydelser i et særligt "bunga bunga"-rum.

DE GREGORIO

* Der venter Berlusconi en sag i februar næste år, hvor han står anklaget for bestikkelse af en tidligere senator Sergio De Gregorio.

* Bestikkelsessagen har angiveligt sammenhæng til ekspremierministerens planer om i 2006 at vælte Romano Prodis daværende regering.

AFLYTNING

* I marts blev Berlusconi idømt et års fængsel for at lække informationer for at skade en politisk rival. Dommen forventes at blive omstødt på grund af forældelse.

MAFIA

* Mediemogulen er blevet efterforsket for forbindelser til mafiaen, men der er ikke fundet fældende beviser. Berlusconi havde i 1970'erne en mafiaboss ansat.

DE BENEDETTI

* I september tabte Berlusconis familiefirma Fininvest en ankesag om at kompensere Carlo De Benedetti, en gammel forretningsrival, for 3,7 milliarder kroner.

/ritzau/