FAKTA: Fem forbrydere i jakkesæt

De seneste år har flere måttet i fængsel efter at have jongleret med millioner. Her er fem mænd i jakkesæt, der er blevet idømt lange fængselsstraffe.

* Mads Dinesen, der skulle have arbejdet sammen med den 33-årige, blev i sidste uge i Retten i Lyngby idømt to år og seks måneders fængsel for blandt andet bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk.

* Steen Gude knaldede døren til retslokalet i, da han i begyndelsen af marts i Østre Landsret blev idømt seks års fængsel for økonomisk kriminalitet. Gudes forbrydelser gik blandt andet ud over den islandske bank Glitnir og ejendomsselskabet Stones Invest, som Gude selv stod i spidsen for.

* Steen Bryde blev i marts i Retten i Lyngby idømt fire års fængsel i sag om grov økonomisk kriminalitet. Sagen har blandt andet drejet sig om, at Bryde har trukket penge ud af sine selskaber og på den måde forhindret, at en række kreditorer kunne få deres penge. Dommen er anket.

* Kenneth Schwartz Thomsen blev i 2013 idømt fem års fængsel og en bøde på 56 millioner kroner for skattesvig og afgiftssvindel med luksusbiler. Dommen er anket.

* Martin Klüts gik neden om og hjem med ejendomsselskaberne Bagerstræde og Sandgården og var skyld i store tab hos Forstædernes Bank, som i 2010 fusionerede med Nykredit. Østre Landsret stadfæstede i juni en dom på fængsel i tre år og seks måneder til Klüts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip