FAKTA: Fisk og sæler får milliarder til bæredygtighed

Et bredt flertal i Folketinget vil med en ny aftale sørge for mere liv i de danske havne og sætte skub på den bæredygtige udvikling i dansk fiskeri.

Øremærkede midler går til:

* Sæler:

Der afsættes en pulje på seks millioner kroner til udvikling og investeringer i sælsikre redskaber, så sælskader reduceres.

* Akvakultur:

3,5 millioner kroner skal sikre en effektiv udpegning af egnede områder til akvakulturproduktion og tre millioner kroner reserveres til blandt andet økologisk akvakulturproduktion, herunder eksportorienterede aktiviteter.

* Kystfiskere:

En pulje på 36 millioner kroner skal bruges til at fremme kystfiskeriet med blandt andet infrastrukturprojekter i mindre fiskerihavne med betydning for kystfiskeriet, til investeringer i fartøjer og til forbedret logistik til udnyttelse af markedspotentialet for kystfanget fisk.

* Discard:

Discard-indsatsen får 40 millioner kroner. Målet er at minimere bifangster.

* Samlet set er der afsat 1,3 milliarder kroner, som blandt andet skal gå til at udvikle og støtte investeringer i fiskeriredskaber og -udstyr, der begrænser miljøpåvirkning på for eksempel havbunden.

* I gennemsnit bliver der hvert år i perioden 2014-2017 afsat 331,8 millioner kroner til indsatsen, hvor også udsætning af ål, vandløbsrestaurering og såkaldt innovation fra hav til bord er prioriteret.

* Aftalen er vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, SF og Venstre for perioden 2014-2017, og pengene kommer primært fra EU's Hav- og Fiskerifond.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip