FAKTA: Flygtningestrøm koster på udviklingsbistanden

* Antallet af asylansøgere i Danmark er over sommeren steget markant på baggrund af udviklingen i flygtningestrømme internationalt blandt andet på grund af konflikterne i Syrien og Irak.

* Det har fået Justitsministeriet til at opjustere prognoserne for antallet af indrejste asylansøgere til op mod 20.000 både i 2014 og 2015.

* Hen over sommeren opjusterede regeringen de forventede udgifter i år til 1,8 milliarder kroner. Men det betaler kun for de 7500 asylansøgere, regeringen regnede med, der ville komme, da budgettet blev lagt sidste år.

* Næste år har regeringen i sit finanslovforslag lagt op til at bruge færre penge end i år, nemlig 1,3 milliarder kroner. Også her har man taget udgangspunkt i 7500 asylansøgere.

* Ifølge beregninger fra Finansministeriet skønnes det nu, at de mange flere asylansøgere vil betyde en ekstraregning på omkring 550 millioner kroner i år, mens merudgifterne for staten og kommunerne vil udgøre cirka 4,5 milliarder kroner i 2015.

* For at dække udgifterne har regeringen besluttet at hente en pose penge i udviklingsbistanden, som i 2014 i alt er på cirka 16 milliarder kroner.

* Udenrigsministeriet oplyser, at der i år afsættes yderligere 350 millioner kroner over udviklingsbistanden til såkaldte præasyludgifter i Danmark - det vil sige for eksempel udgifter til indkvartering og forplejning af asylansøgere, mens der i 2015 afsættes 2,5 milliarder kroner.

* Pengene findes blandt andet ved at udskyde visse udviklingsprogrammer i Afrika og Asien, nedjustere støtten til en række samarbejdslande og organisationer samt annullere enkelte danske støttebidrag.

(Kilde: Udenrigsministeriet og Justitsministeriet)

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip