FAKTA: Forstå den store hackersag

I den store hackersag er to mænd tiltalt for at stå bag et elektronisk indbrud i et stort dataanlæg hos CSC - en såkaldt mainframe. Her har hackere fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Sagen bugner af tekniske detaljer, som er uforståelige for menigmand, men i virkeligheden er den juridiske strid forholdsvis simpel.

Det er anklagemyndigheden og de tiltalte enige om:

* Der er fundet et hackerangreb sted, og det er sket via den tiltalte Gottfrid Svartholm Wargs computer i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh.

* Danske JKT har i en chat med en person, som ifølge anklagemyndigheden kaldes My Evil Twin, drøftet muligheden for at opnå adgang til en mainframe hos CSC.

Det strides anklagemyndigheden og de tiltalte om:

* Gottfrid Svartholm Warg afviser at være mennesket bag navnet "My Evil Twin". Han afviser også, at han har udført hackerangrebet. Warg hævder, at hans computer er blevet fjernstyret af en eller flere ukendte gerningsmænd.

* Anklagemyndigheden mener, at Warg er My Evil Twin, og at det er ham, som har udført hackingen og kopieret dokumenter til computere i Cambodja.

* JKT afviser at have chattet med en person kaldet My Evil Twin. Personen hed i virkeligheden Era, men i de dokumenter, som anklagemyndigheden fremlægger, er navnet ifølge JKT ændret.

* JKT afviser desuden, at han skulle have opfordret nogen i det hele taget - og i særdeleshed ikke Warg - til at udføre det faktisk begåede angreb.

* Blandt andet henviser JKT til, at angrebet er udført på en anden måde end den, som er blevet drøftet i den chat, som han erkender at have deltaget i.

/ritzau/

 

Dagens Gossip