FAKTA: Forstå Socialdemokraternes diskussion af dagpenge

* Det var VK-regeringen, der sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti i 2010 vedtog ændringerne af dagpengesystemet.

* I mellemtiden skiftede regeringsmagten, så det var Socialdemokraterne, De Radikale og SF, der sad i regeringskontorerne, da de første arbejdsløse oplevede konsekvenserne af reformen.

* Dagpengereformen halverede dagpengeperioden fra fire til to år. Samtidig fordoblede den længden af den periode, man skal være i arbejde for at genoptjene retten til dagpenge, fra 26 til 52 uger.

* Det var oprindeligt forventet, at 2000-4000 ville miste retten til dagpenge i løbet af det første år. Det tal har vist sig at blive langt højere.

* I 2013 røg mere end 33.674 ud af systemet, og i løbet af de første fem måneder af 2014 er 7354 faldet ud.

* A-Kassernes Samvirke skønner, at over 17.000 personer vil miste retten til dagpenge i 2014.

* Regeringen har lavet flere midlertidige tiltag for at afbøde virkningen af dagpengereformen, blandt andet ved at sikre, at de udfaldsramte kan få midlertidig uddannelsesydelse og midlertidig arbejdsydelse.

* Tiltagene har sikret, at tallet for, hvor mange der har mistet retten til dagpenge og ikke er sikret en anden indkomst fra staten, er på cirka 5000.

* Både SF og Enhedslisten vil have regeringen til at rulle hele eller dele af dagpengereformen tilbage. De støttes af dele af fagbevægelsen og det socialdemokratiske bagland.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip