FAKTA: Halvandet års angreb i Europa

Siden massakren på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar sidste år har Europa og især Frankrig været ramt af en stribe angreb.

I den seneste uge er Tyskland blevet ramt.

* 7-9. januar 2015: 20 mennesker mistede livet i et angreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris, Frankrig. Angrebet blev udført af to brødre og var angiveligt hævn for, at avisen havde portrætteret profeten Muhammed. En tredje gerningsmand dræbte en politibetjent og tog senere flere gidsler i et jødisk supermarked.

* 14. februar 2015 angriber Omar Abdel el-Hussein et debatarrangement om ytringsfrihed i Krudttønden i København. Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret. Ved synagogen dræbte han den 37-årige Dan Uzan, før han selv blev dræbt af politiet på Nørrebro.

* 26. juni 2015: En mand med IS-sympatier kørte sin firmavarevogn ind i fabrik, der producerer gas og kemikalier nær Lyon, Frankrig. Forinden dræbte han en kollega. Gerningsmanden pågribes. Han begår senere selvmord i fængslet.

* 21. august 2015 åbner en mand ild med en automatriffel i et tog mellem Amsterdam og Paris. Han bliver overmandet af tre unge amerikanere.

* 13-14. november 2015: Flere koordinerede angreb i Paris ved spillestedet Le Bataclan, Stade de France og i bymidten. 130 døde, og det er dermed det blodigste terrorangreb i Frankrigs historie. Islamisk Stat påtager sig skylden.

* 7. januar 2016: En mand bevæbnet med kniv og falsk bombevest gik til angreb på en politistation i Paris. En betjent kom til skade. Manden dræbes af politiet, som finder flere beviser, der indikerer sympati for Islamisk Stat.

* 22. marts detonerede tre jihadister bomber i Bruxelles' lufthavn og metrostationen Maelbeek. I alt 35 - herunder de tre terrorister - blev dræbt.

* 13. juni 2016: En politiinspektør og hans kone dræbes af en mand i Paris-forstaden Magnanville. IS tager ansvaret for angrebet. Gerningsmanden bliver dræbt af politiet.

* 14. juli 2016: En 31-årig mand pløjer en lastbil gennem en menneskemængde, der er forsamlet for at se fyrværkeri på Bastille-dagen i Nice i Frankrig, og dræber 84 mennesker. IS kalder gerningsmanden, som bliver dræbt af politiet, en af organisationens soldater.

* 18. juli 2016: Kort efter et tog kørte ind på stationen i Würzburg mellem byerne Frankfurt am Main og Nürnberg i det sydlige Tyskland, angreb en 17-årig dreng med afghanske eller pakistanske rødder passagerer i togvognen med en økse og en kniv. Drengen blev efterfølgende skudt af politiet.

22. juli 2016: En eller flere gerningsmænd dræber mindst otte personer, da de skyder løs i blandt andet et indkøbscenter i München.

/ritzau/

 

Dagens Gossip