FAKTA: Her er de andre sager om penge til terrorisme

Anklagen om støtte på op til 140 millioner kroner til Kurdistans Arbejderparti, PKK, er den hidtil største straffesag om økonomisk støtte til terror.

Her er andre sager:

* Klistermærker. Københavns Politi har i september i år sigtet to kvinder og en mand for at have indsamlet penge til Islamisk Stat ved at sælge klistermærker gennem foreningen De Humanitære Hjerter. Der er ikke truffet beslutning om, hvorvidt sagen skal for retten.

* Indsamling. En 72-årig mand blev i 2011 idømt seks måneders fængsel, hvoraf fire blev gjort betinget, for indsamling af 17.700 kroner til palæstinensiske PFLP.

* Foreningen Oprør. En talsmand for foreningen Oprør blev i 2010 idømt et halvt års betinget fængsel for forsøg på at overføre penge til PFLP og colombianske Farc.

* T-shirts. Seks personer fra tøjfirmaet Fighters+Lovers blev af Højesteret i 2009 idømt betinget fængsel for salg af t-shirts til fordel for PFLP og Farc. Salget indbragte cirka 25.000 kroner.

* Al-Aqsa. Foreningen blev først af byretten i 2007 og derefter af landsretten frifundet for at have overført en halv million kroner og forsøg på yderligere en halv million til den palæstinensiske bevægelse Hamas.

/ritzau/

 

Dagens Gossip