FAKTA: Her er de borgerlige partiers krav til Hjort

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har lagt op til at spænde livremmen ind det kommende år.

Men regeringens støttepartier i den borgerlige lejr har ikke desto mindre en række krav med, når de møder op til forhandlinger om næste års finanslov i Finansministeriet fredag formiddag.

Læs her om de borgerlige partiers hovedkrav:

* Dansk Folkeparti

Havde i første omgang lag sig fast på et hovedkrav om 2,4 milliarder kroner til sundhedsvæsnet. Det krav har regeringen dog i store træk imødekommet allerede inden forhandlingerne er gået i gang.

Partiet satser nu på at få en såkaldt "ægte ældremilliard", der skal fordeles til kommunerne ud fra, hvor mange ældre, der bor i kommunerne.

Samtidig vil partiet have penge til at uddanne flere betjente.

DF er til gengæld ikke begejstret for Venstres udspil om at skære i boligydelsen.

* Liberal Alliance

Vil generelt gerne lette skatte- og afgiftsbyrden for almindelige danskere og erhvervslivet. Derudover har partiet spillet ud med forslag om at gøre et billigere for forældre at vælge privatskoler til deres børn samt et forslag om lavere afgifter på biler.

* Konservative

Vil som DF have sat penge af til uddannelse af flere politibetjente. Men hovedkravet er fastfrysning af grundskylden, noget der ifølge K vil koste 800 millioner kroner. Derudover vil partiet kæmpe for "en mere offensiv" klimaindsats.

Konservative er kritiske over for regeringens planer om at skære i ulandsbistanden.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

 

Dagens Gossip