FAKTA: Her er de centrale afsnit i byrettens frifindelse

* Kurdere i Danmark har gennemført årlige indsamlinger til tv-stationen Roj TV og til humanitære og religiøse formål, fastslår byretten.

* Alle på nær én af de tiltalte mænd har forklaret, at de deltog.

* Anklageskriftet drejer sig om indsamlinger og formidling af millionbeløb fra 2009 til 2012. For ens vedkommende handlede tiltalen om 140 millioner kroner.

* "Omfattende telefon- og rumaflytninger samt beslaglagte dokumenter, fotografier, og vidneforklaringer har ikke godtgjort, at nogen af de tiltalte har indsamlet penge til PKK," hedder det i byrettens kendelse.

* Nogle gange er der brugt kvitteringer påtrykt CDK, som er PKK's europæiske ledelse. Men de tiltaltes brug af "kvitteringsblokke fra CDK findes ikke i sig selv at udgøre et bevis for overtrædelse af straffelovens § 114 b".

* Byretten fastslår, at "PKKs ledelse har opfattet det således, at de midler til Roj TV, der er blevet indsamlet blandt kurdere i Europa, herunder indsamlet fra kurdere i Danmark, er indirekte støtte til PKK."

* Men først ved Københavns Byret dom 10. januar 2012 "blev det fastslået, at der består en økonomisk og organisatorisk forbindelse mellem Roj TV og PKK. Herefter, og da det ikke er godtgjort, at de tiltalte havde en anden indsigt i Roj TV's interne forhold og relationer, anses indsamlinger før den 10. januar 2012 til fordel for Roj TV ikke for indirekte støtte til PKK."

* Én af de 10 mænd var anklaget for at have overført 29 millioner kroner i 2006 og 2007. Også han frifindes af mangel på bevis.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip