FAKTA: Her er de seneste drabssager på botilbud

Retssagen mod en 72-årig mand, der dræbte en medarbejder på et bosted i Bagsværd sidste år, begynder onsdag. Samtidig opfordrer formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, til bedre samarbejde mellem kommuner og behandlingspsykiatrien.

Her er de seneste sager, hvor en medarbejdere på et bosted er blevet dræbt af en beboer.

* 7. maj 2014 mistede to medarbejdere på botilbuddet Saxenhøj i Sakskøbing livet, efter at en 28-årig beboer gik til angreb med en kniv. En medarbejder døde på stedet, mens den anden døde af sine kvæstelser otte dage senere. Den mandlige beboer er sigtet for drab og drabsforsøg.

* I december 2013 blev en kvindelig sosu-assistent knivdræbt af en 72-årig mandlig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd. Den 72-årige lider af skizofreni, og han havde i perioden op til drabet nægtet at tage sin medicin.

* I februar 2012 blev en kvindelig socialpædagog udsat for et seksuelt overgreb og dræbt, da hun gik en tur med en 40-årig mandelig beboer fra bostedet Blåkærgård ved Viborg. Beboeren, der er sindssyg, tilstod drabet og blev idømt en anbringelsesdom på ubestemt tid.

/ritzau/