FAKTA: Her er de sigtede i Se og Hør-sagen

Otte personer og mediehuset Aller er sigtet i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger.

Her følger et overblik over de sigtede:

* Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, som startede det hele, er blandt de sigtede. Anklagerne baserer sig på oplysninger i hans roman "Livet, det forbandede", men er siden underbygget fra forskellige sider.

* Tys-tys kilden - en medarbejder hos IBM, der fik penge fra Se og Hør for at levere oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner. Medarbejderen havde adgang til oplysningerne via arbejdsopgaver hos det daværende PBS, nu Nets, som blandt andet står for dankortet.

* Tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup er blandt andet sigtet for uberettiget at skaffe sig adgang til andres dataoplysninger og for at betale bestikkelsespenge til personer, som varetager andres formueanliggender.

* Tidligere chefredaktør Kim Henningsen, der overtog lederposten efter Qvortrup, er sigtet for overtrædelse af de samme paragraffer i straffeloven som forgængeren.

* Per Ingdal, der trak sig som udgiverdirektør i Aller Media i kølvandet på sagen, var konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor de ulovlige metoder blev anvendt.

* Journalist Kasper Kopping var sammen med Ken B. Rasmussen den journalist på ugebladet, som var i daglig kontakt med tys-tys-kilden.

* En tidligere redaktionschef blev sigtet i sagen 18. juli. Ifølge Politiken skulle det dreje sig om en af de medarbejdere, der blev sendt hjem, da sagen om tys-tys kilden begyndte at rulle i BT i slutningen af april.

* Aller Media A/S er som virksomhed sigtet som "juridisk person" i sagen. Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, er ikke selv sigtet. Mediehuset er sigtet for medvirken til overtrædelse af straffeloven og markedsføringsloven.

Kilde: Københavns Vestegns Politi

/ritzau/

 

Dagens Gossip