FAKTA: Her er det lyssky netværk i sagen om giftmord

Ved hjælp af det lyssky Tor-netværk bestilte en 34-årig mand fra Ryomgaard på Djursland ifølge anklagemyndigheden giftstoffet abrin over to omgange på internettet i december sidste år.

Læs her om det omstridte netværk på baggrund af research lavet af Politiken.

* Tor står for "The Onion Router" og er et computerprogram, som frit og gratis kan hentes på nettet.

* Programmet skjuler brugerens digitale fingeraftryk, blandt andet ip-adressen, ved hjælp af Tor-netværkets servere i en såkaldt proxy-chain. Forbindelsen opnås via flere servere i udlandet, så man kan surfe anonymt på internettet.

* Ud over anonymitet på nettet giver programmet også adgang til et parallelt internet. Her er hjemmesidernes geografiske placering skjult, så det er umuligt at spore, hvem der står bag siderne.

* Tor-netværket fungerer ved, at private brugere og virksomheder over hele verden gratis stiller en del af deres computerkraft og internetforbindelse til rådighed.

* Tor blev oprindeligt udviklet af den amerikanske flåde i 90'erne som en metode til sikker kommunikation for militærfolk. I 2005 blev programmet givet frit for alle.

Kilde: Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip