FAKTA: Her er drabssagerne med unge gerningsmænd

En kun 15-årig dreng er varetægtsfængslet i sagen, hvor en 77-årig pensionist i Lemvig er blevet voldtaget og dræbt.

Han er ikke dømt, men hvis han viser sig at være skyldig, er han en af de få, der bliver drabsmand i så ung en alder.

Her følger nogle af de senere års sager med meget unge drabsmænd:

* I september 2012 bliver den 21-årige Jon Patorra stukket ihjel foran et pizzeria i Vanløse i København. En dengang 16-årig dreng blev i byretten idømt syv års fængsel for at have ført kniven.

* En 15-årig dreng og en 18-årig får henholdsvis tre og seks års fængsel for dødsvold. Sagen er anket til Østre Landsret.

* I juli 2011 kommer to 13-årige drenge op at slås om en pige på et grønt areal ved Borgmester Andersens Vej i Sønderborg. Slagsmålet ender med, at den ene dreng dræber den anden med en kniv.

* I maj 2007 bliver en 85-årig kvinde voldtaget og dræbt i Aalborg. En 15-årig dreng anholdes i Grønland og bliver efterfølgende idømt otte års fængsel for drab og voldtægt.

* I oktober 2007 dræber en 15-årige dreng en mand ved at tæske ham til døde ved stadion i Aalborg. Drabet er helt umotiveret, og den 15-årige bliver efterfølgende idømt syv års fængsel ved landsretten.

* I juni 2004 i Otterup på Fyn stikker en 16-årig dreng sin voldelige stedfar ihjel med 139 knivstik. Landsretten straffer ham med fem års fængsel.

* I april 2002 stikker en 13-årig pige i Valby i København sin sovende far ihjel. Motivet er tilsyneladende, at den alkoholiserede far ikke behandlede familien særlig godt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip