FAKTA: Her er Egyptens forslag til en våbenhvile i Gaza

Israel har accepteret en egyptisk våbenhvile, der skal gøre en ende på konflikten i Gaza. Hamas afviser og kræver, at der er brug for en permanent løsning.

* Egypten anmoder Israel og alle de palæstinensiske fraktioner til at vedtage en øjeblikkelig våbenhvile, da eskalering og gensidige vold ikke er i nogen af parternes interesse.

* Israel skal stoppe alt fjendtlig aktivitet mod Gazastriben - til lands, til vands og i luften. Israel skal afstå fra enhver landoffensiv mod Gaza samt angreb på civile.

* Alle palæstinensiske fraktioner i Gaza skal stoppe alt fjendtlig aktivitet fra Gazastriben mod Israel til lands, til vands, i luften og under jorden. De skal afstå fra at affyre enhver form for raketter og fra at angribe grænseposter samt angreb på civile.

* Grænseovergange skal åbnes for personer og gods så snart, at sikkerhedssituationen bliver stabil.

* Andre temaer heriblandt sikkerhedsspørgsmål skal diskuteres mellem de to parter.

* Våbenhvilen skal træde i kraft 12 timer efter annonceringen af det egyptiske initiativ. (udløb tirsdag morgen klokken otte)

* Højniveau-delegationer fra den israelske regering og de palæstinensiske fraktioner skal inden for 48 timer mødes i Kairo for at konsolidere aftalen om en våbenhvile.

* Begge parter skal forpligte sig i at afstå fra at deltage i handlinger, der underminerer aftalen. Egypten skal modtage garantier fra begge parter om aftalen og skal følge op på dens implementering.

Kilde: Haaretz.com.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip