FAKTA: Her er EU's sanktioner mod Ukraine og Rusland

I alt 72 personer i Ukraine og Rusland er ramt af EU-sanktioner, der blandt andet betyder, at de har fået indefrosset deres penge i banker i EU-lande og er blevet nægtet adgang til unionen.

* 6. marts blev 18 personer sat på sanktionslisten over "personer, der uretmæssigt har beriget sig fra Ukraines statskasse" - deriblandt den væltede præsident Viktor Janukovitj. 14. april føjes der efter anmodning fra Ukraines midlertidige regering yderligere fire navne til listen.

* 17. marts - dagen efter folkeafstemningen om løsrivelse af Krim-halvøen fra Ukraine og tilslutning til Den Russiske Føderation - sættes 21 politikere og militærfolk i Rusland og på Krim på en ny sanktionsliste.

* Listen rammer "personer og virksomheder, som har ansvar for handlinger, der underminerer eller truer Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed, samt personer, juridiske personer, virksomheder eller enheder knyttet til dem". Siden er yderligere navne føjet til listen.

* 12. maj udvides kriterierne til også at omfatte personer og virksomheder, der har hindret internationale organisationers arbejde i Ukraine, samt virksomheder, der har haft fordel af konfiskeringer foretaget i forbindelse med Ruslands annektering af Krim.

* 12. juli bliver yderligere 11 personer tilføjet til EU's sanktionsliste. Blandt dem er den selvudnævnte premierminister i den såkaldte Folkerepublikken Donetsk, Aleksandr Borodaj, samt 10 andre fremtrædende separatist-ledere i det østlige Ukraine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip