FAKTA: Her er Grundfos

Faldende indtjening tvinger Grundfos til at fyre 405 medarbejdere globalt. Her kan du blive klogere på en af verdens største leverandører af pumpeenheder.

* Grundfos har en årlig produktion på 16 millioner pumpeenheder. Det gør Grundfos til en af verdens førende pumpeproducenter.

* Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 procent, medarbejderne 1,8 procent og stifterens familie de resterende 10,6 procent af aktierne i virksomheden.

* Grundfos-koncernen har over 19.000 medarbejdere globalt og er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 50 lande. Virksomheden er blevet kåret til en af Danmarks 30 bedste eksportvirksomheder.

* Grundfos har et mål om at opnå større global tyngde og blive blandt de tre største medspillere i lande som Rusland, Indien og Brasilien.

* I december 2013 fyrede bestyrelsen topchef Carsten Bjerg på grund af utilfredshed med koncernernes nøgletal og udvikling. Han blev erstattet med Mads Nipper, der kom fra en stilling som marketingsdirektør i Lego.

* November 2014 bebuder Grundfos, at koncernen skal fyre 405 medarbejdere på verdensplan. Heraf 133 i Danmark. De fleste fyringer sker blandt det administrative personale.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip