FAKTA: Her er kravene for at komme på gymnasiet i dag

Der findes ikke et officielt karakterkrav for at komme på gymnasiet efter folkeskolen i dag.

Ifølge Berlingske har flere skoler og uddannelsesvejledere alligevel indført minimumkarakterer i form af uofficielle tommelfingerregler for, hvor højt det faglige niveau skal være for de kommende gymnasieelever.

Se her de officielle regler for optaget:

* For at blive optaget på gymnasiet skal du som minimum have bestået folkeskolens afgangsprøve.

* Har du ikke en bestået afgangsprøve fra folkeskolen med dig, kan du alternativt blive bedt om at aflægge en optagelsesprøve, eller du kan blive optaget på baggrund af en faglig vurdering, som gymnasiet laver.

* Du skal altid til optagelsesprøve, hvis du mangler en eller flere af de obligatoriske afgangsprøver.

* Du skal som udgangspunkt være vurderet uddannelsesparat. Er du ikke det, kan du blive indstillet til en faglig test i et eller flere fag, hvor en eventuel optagelse vil afhænge af dine prøveresultater.

* Der er muligvis et karakterkrav på vej for at komme i gymnasiet. Det er allerede på vej på landets erhvervsskoler, hvor man skal have mindst 02 i dansk og matematik for at komme ind.

* Regeringen har meldt ud, at den ønsker 02 i dansk og matematik som adgangskrav, mens Venstre og De Konservative ønsker barren sat ved karakteren 4 i de to fag.

Kilde: borger.dk, ug.dk

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip