FAKTA: Her er LA's ønsker til en blå regering

I en kronik i Jyllands-Posten har Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, fremlagt fem punkter, som partiet vil arbejde for, hvis regeringsmagten skifter:

* Lavere skat

En ny regering skal lave en trepartsaftale med fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer, som skal lette skatten for alle med 20.000 kroner om året samt fjerne topskatten og registreringsafgiften.

Modydelsen skal være løntilbageholdenhed i fem år. Samtidig skal selskabsskatten halveres, så Danmark ender med en indkomstskat på 40 procent og en selskabsskat på 12 procent.

Finansieringen skal komme fra nulvækst i den offentlige sektor og en årlig besparelse på 1,5 procent på det samlede offentlige forbrug over syv år.

* Flere iværksættere

Skatten "bør være næsten nul" for iværksættere, som har succes med at starte en virksomhed, der tjener penge, og "måske endda ender med at sælge den videre".

* Mere decentralisering

Kommunalreformerne har været "en kæmpe fejl". En ny regering skal "begrænse statens magt" og i stedet lade kommunerne konkurrere på service, skoler, skatter, ældrepleje, veje og erhvervsforhold.

* Mere tillid

Den offentlige sektor skal væk fra "tilsyn, kontrol, formularer, manualer og mistillid" og i stedet bygges på "generøsitet, omsorg, empati, respekt, mod, tillid og glæde".

* Smartere udlændingepolitik

Udlændinge, "der kan bidrage", skal kunne få ophold i Danmark, hvis de har ren straffeattest og forpligter sig til at købe privat sundhedsforsikring de første fem år. I samme periode skal de ikke have adgang til sociale ydelser, hvilket skal kompenseres via skatten.

Udlændinge på midlertidigt ophold skal udvises, hvis de dømmes for kriminalitet, ligesom udlændinge med permanent ophold, der dømmes for "vold og andre grove forbrydelser", skal udvises.

Kilde: Anders Samuelsens kronik "Hvorfor Vækst?" i Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip