FAKTA: Her er Løkkes møgsager

I forsommeren var Lars Løkke Rasmussen tæt på at blive vippet af pinden som Venstres formand på grund af den såkaldte tøj-sag, selvom han i meningsmålingerne ligner en sikker sejrherre ved næste folketingsvalg.

Mandag udkommer bogen "LLR", der opruller forløbet i tøj-sagen bag kulisserne. Her er de største møgsager, som Løkke tidligere har overlevet:

Bilagssagerne:

* I 2008 kommer det frem, at Lars Løkke Rasmussen som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister har rod i sine bilag. Det viser sig, at skatteyderne har betalt for blandt andet cigaretter, private restaurantbesøg og hotelophold.

* Venstre og Lars Løkke ender med over flere omgange at tilbagebetale mere end 20.000 kroner - penge han for den største dels vedkommende uberettiget har ladet amtet eller ministeriet betale.

GGGI-sagen:

* Det kommer frem, at Lars Løkke Rasmussen som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, har brugt omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* Løkke får blandt andet betalt en tur til Rio de Janeiro sammen med sin datter. Han kalder det en "misforståelse", og ifølge Venstre har Løkke tilbagebetalt 27.000 kroner for datterens rejse.

Tøj- og rejsesagen:

* Venstre har betalt habitter, sko, underbukser og en brystklud til en værdi af 152.000 kroner fra december 2010 til september 2011 for Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med repræsentative opgaver.

* I det omfang tøjet efterfølgende har været brugt privat, har Lars Løkke Rasmussen ifølge partiet selv afholdt udgiften.

* Lars Løkkes kone og yngste søn har fået betalt en ferierejse til Mallorca til 11.000 kroner halvanden uge efter, at Lars Løkke Rasmussen tabte folketingsvalget i 2011.

* Venstres partikasse - og dermed indirekte skatteyderne - har flere gange betalt for rengøring af hotelværelser til ikke-rygere, når Lars Løkke Rasmussen har valgt at bryde rygereglerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip