FAKTA: Her er Luis Suarez' skandaler

Uruguays stjerneangriber Luis Suárez blev torsdag idømt karantæne af det internationale fodboldforbund (Fifa).

Dommen lød på ni spilledages karantæne for Uruguay, fire måneders udelukkelse fra al fodbold og en bøde på 100.000 schweizerfranc, cirka 613.000 kroner.

Suarez bragte tirsdag sig selv i centrum, da han bed en modstander i holdets 1-0-triumf mod Italien ved VM.

Liverpool-spilleren er i forvejen en kontroversiel figur, og han har flere gange inden for de seneste år gjort sig negativt bemærket på fodboldbanen.

* Juli 2010

Suárez bruger bevidst hånden til at redde bolden på målstregen imod Ghana i det sidste minut af den forlængede spilletid i VM-kvartfinalen. Suárez får rødt kort, men Asamoah Gyan brænder det efterfølgende straffespark, og Uruguay går videre ved at vinde straffesparkskonkurrencen.

* November 2010

Suárez får syv spilledages karantæne for som Ajax-spiller at bide en modstander fra ærkerivalen PSV Eindhoven i skulderen.

* December 2011

Suárez, der nu spiller i Liverpool, modtager otte spilledages karantæne og en bøde på 40.000 pund for at udtrykke sig racistisk over for Manchester Uniteds Patrice Evra.

* Februar 2012

Suárez nægter at give hånd til Evra i en kamp på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford.

* April 2013

Suárez sætter tænderne i Branislav Ivanovic i en kamp mod Chelsea. Kampens dommer ser ikke episoden, men tv-billeder fanger bidet, og uruguayaneren får tildelt 10 kampes karantæne af det engelske fodboldforbund.

* Juni 2014

Suárez er i VM-gruppekampen mod Italien i nærkamp med Giorgio Chiellini og bider italieneren i skulderen. Dommeren reagerer ikke, og Liverpool-angriberen siger efter kampen, at "det er sådan nogle ting, der sker på banen".

- Det var kun os to inde i feltet, og han løb ind i mig med sin skulder, og det var sådan, at mit øje kom til at se sådan her ud.

Fifa reagerede torsdag med karantænen på ni spilledage for Uruguay, fire måneders udelukkelse fra al fodbold samt en bøde på cirka 613.000 kroner. Dommen kan appelleres.

Kilde: BBC

/ritzau/

 

Dagens Gossip