FAKTA: Her er Mansours forbrydelser

* Den 54-årige Sam Mansour har dansk og marokkansk pas. Han har boet i Danmark i 32 år.

* Han er blevet kaldt boghandleren fra Brønshøj. I de seneste 22 år har han levet af offentlig hjælp.

* Retten på Frederiksberg har torsdag fastslået, at han har støttet terrorisme, har opfordret til drab på Kurt Westergaard, Morten Storm og andre navngivne personer og har truet jøder.

* Derimod er han frifundet for at have fremmet terror ved at udbrede tre bøger af den omstridte prædikant Abu Qatada.

* For eksempel har han på sin profil på Facebook skrevet:

* "Vi er terrorister, og terror er en pligt."

* "O Muslimer over alt: skær leddene af deres stat - Amerika - riv dem i stykker, ødelæg deres økonomi, brænd deres virksomheder ned, ødelæg deres interesser, sænk deres skibe, skyd deres fly ned og dræb dem til lands, til vands og i luften."

* Retssagen har strakt sig over 12 retsmøder. Mansour har nægtet sig skyldig. "Der er ikke bevis for, at jeg har gjort én dansker skade", har han torsdag sagt.

* Efterforskningen begyndte på grund af en henvendelse fra Scotland Yard, og dansk politi har blandt andet fra USA fået adgang til Facebook-profilens indhold.

* Sam Mansour straffes med fire års fængsel, men får lov at beholde sit danske statsborgerskab.

* Det var dog kun et snævert flertal i nævningetinget ved Retten på Frederiksberg, der stemte for, at han kan forblive dansk. Således var der syv stemmer for at frifinde ham for påstanden om frakendelse af statsborgerskabet, mens fem talte for det modsatte.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip