FAKTA: Her er mistænkte bag fransk angreb

Politiet har identificeret brødrene Chérif og Saïd Kouachi som formodede gerningsmænd bag onsdagens angreb i Frankrig, der kostede 12 livet og sårede 11 i et målrettet angreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

Mindst to ud af tre formodede gerningsmænd bag angrebet på det franske magasin er fortsat på fri fod. Den tredje mistænkte meldte sig til politiet onsdag. Politiet har derudover anholdt syv personer efter angrebet.

Her kan du læse om de tre mænd, som politiet mistænker for at stå bag angrebet på satiremagasinet:

* Saïd Kouachi

Fransk statsborger, 34 år. De to brødre mistede som børn begge forældre, der var algeriske immigranter. Brødrene er født i Paris og voksede op i byen Rennes, før de senere flyttede tilbage til den franske hovedstad.

* Chérif Kouachi

Fransk statsborger, 32 år. Er tidligere idømt tre års fængsel for at have hjulpet unge fra Frankrig til Irak for at deltage i hellig krig. Han blev pågrebet, før han selv var på vej til Irak, og han afsonede 18 måneder, før han blev sat fri. Har arbejdet som pizzabud.

Politiet betragter de to brødre som "bevæbnede og farlige". De var mistænkt for at have deltaget i militante træningslejre, men sigtelserne mod dem blev droppet.

* Hamyd Mourad

18 år. Deltog angiveligt ikke i skyderiet og overgav sig onsdag aften til fransk politi. Han sagde, at han havde set sit navn "cirkulere på de sociale medier" i forbindelse med de mange drab.

Det er torsdag formiddag uvist, om han var den rigtige person. Det forlød, at han var i skole, da skyderiet startede på Charlie Hebdo.

Kilder: AFP, AP, Libération.

/ritzau/

 

Dagens Gossip