FAKTA: Her er nøglepunkterne i Pistorius-sagen

Disse tre centrale spørgsmål skal besvares i retssagen mod Oscar Pistorius om drabet på kæresten Reeva Steenkamp. Sagen er begyndt mandag i Pretoria i Sydafrika.

* Var parret oppe at skændes før skyderiet?

Oscar Pistorius har forklaret, at han og Steenkamp tilbragte en stille aften derhjemme. Men flere naboer hævder at have hørt råb og skrig fra huset.

Hvis de var uenige om noget, stemmer den anklagedes forklaring ikke, og samtidig kunne det være det, der udløste skyderiet.

* Hvorfor ringede Pistorius ikke til politiet?

Oscar Pistorius har selv hævdet, at han efter drabet ringede til administratoren for den indhegnede bebyggelse og senere til en privat sygeforsikring.

Sikkerhedsvagter, der hørte skuddene og ringede til Pistorius, fik derimod at vide, at der ikke var noget i vejen, og politiet fik heller ikke besked, før naboerne reagerede.

Spørgsmålet er, om atletikstjernen forsøgte at fjerne beviser fra gerningsstedet og derfor ikke ønskede, at andre skulle komme ind.

* Har politiet ødelagt bevismateriale?

Under kautionshøringen kom det frem, at politiets teknikere ikke fulgte proceduren, da de undersøgte gerningsstedet.

Blandt andet glemte efterforskningslederen at tage beskyttende fodtøj på, da han gik ind i huset, og der var ikke styr på, hvor meget ammunition der reelt blev fundet i huset.

Det ser samtidig også ud til, at formodningen om, at Pistorius nåede at spænde sine proteser på, inden han skød, heller ikke holder stik.

Derfor kan det være, at mange af de tekniske beviser falder til jorden, og at anklagen derfor falder til jorden.

Kilde: AFP

/ritzau/

 

Dagens Gossip