FAKTA: Her er Parken-selskabets fire forretningsben

Parken Sport & Entertainment er et dansk selskab, der blev børsnoteret i 1997.

Selskabet har sit udspring i fodboldklubben FC København, men fodboldaktiviteterne udgør i dag kun en lille del af selskabets samlede indtægter.

Helt præcist stod FC København og udleje af Parken for 18 procent af indtægterne i 2015.

Fodbolddelen gav dog blandt andet på grund af manglende deltagelse i Europa League-gruppespillet et underskud på knap 74 millioner kroner før særlige poster.

Derudover driver Parken Sport & Entertainment følgende virksomheder:

Lalandia udgjorde 39 procent af de samlede indtægter og leverede et overskud før særlige poster på 68 millioner kroner efter at have haft besøg af 1,3 millioner gæster.

Fitness.dk udgør også 39 procent af indtægterne, men fitnesskæden har svært ved at opnå overskud.

Sidste år blev det til et primært resultat på minus 18 millioner kroner, hvilket dog er en forbedring i forhold til 2014, hvor underskuddet lød på 34 millioner.

Endelig udlejer Parken Sport & Entertainment også kontorejendommene i de fire tårne i Telia Parken.

Indtægterne udgør kun 4 procent af koncernens samlede indtægter, men ejendommene gav sidste år et pænt overskud i form af et primært resultat før særlige poster på 32 millioner kroner.

Parken Sport og Entertainment-koncernen har tidligere også omfattet ejerandele i FCK Håndbold, en fodboldskole i Sydafrika, Rockshow, Billetlugen og DK4, men selskaberne er enten ophørt, eller andelene er afhændet.

Kilde: Parken.dk

/ritzau/

 

Dagens Gossip