FAKTA: Her er prisvinderne på filmfestivalen i Venedig

Joshua Oppenheimers danskproducerede dokumentarfilm "The Look of Silence" har lørdag aften vundet Juryens Store Pris på filmfestivalen i Venedig.

* Venedigs filmfestival, der er en del af La Biennale di Venezia, løb første gang af stablen i 1932 og er dermed verdens ældste internationale filmfestival.

* I år blev den holdt for 71. gang. Festivalen blev aflyst i en årrække under Anden Verdenskrig samt i nogle år i de i Italien indenrigspolitisk turbulente 1970'ere.

* Dansk film har ikke haft samme position på festivalen i Venedig som i Cannes og i Berlin. Der har ifølge Det Danske Filminstitut både været færre film og priser.

* I 1947 modtog Carl Th. Dreyer Juryens Specialpris for "Vredens Dag" samt festivalens Ærespris. I 1955 vandt han Guldløven for bedste film med "Ordet". Helle Ryslinges "Sirup" vandt i 1990 Sølvløven for bedste manuskript.

* Ud over at hædre "The Look of Silence" har juryen med den franske filmkomponist Alexandre Desplat i spidsen lørdag uddelt følgende priser i Palazzo del Cinema:

- Guldløven for bedste film: "En due sad på en gren og funderede over tilværelsen", Roy Andersson, Sverige.

- Sølvløven for bedste instruktion: Andrej Kontjalovskij for den russiske "The Postman's White Nights"

- Juryens specialpris: Den tyrkisk-tyske "Sivas" af Kaan Müjdeci

- Coppa Volpi-prisen for bedste mandlige skuespiller: Adam Driver i den italienske "Hungry Hearts"

- Coppa Volpi-prisen for bedste kvindelige skuespiller: Alba Rohrwacher i selvsamme "Hungry Hearts"

- Sølvløven for bedste manuskript: Den iranske "Tales" af Rakhshan Bani-Etemad

(Kilder: Det Danske Filminstitut, Twitter, dpa og AFP)

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip