FAKTA: Her er regionernes økonomikrav

Tirsdag indledes forhandlingerne om næste års økonomi mellem Danske Regioner og Finansministeriet. Her følger regionernes krav:

* Sikring af den daglige kvalitet i patientbehandling på sygehusene, som er presset af stigende udgifter til flere patienter og dyr medicin. Der skal være tilstrækkeligt personale.

* Der skal sikres midler, så også patienter på "eksisterende sygehuse" udover de nye store supersygehuse kan få en tidssvarende behandling. Dertil kommer stigende behov for investeringer i it, telemedicin og apparatur.

* Der skal sikres finansiering til kraftigt stigende udgifter til ny og bedre medicin, og det skal drøftes, hvordan udgifterne bedre kan styres.

* Regionernes finansiering skal ændres, så den understøtter den behandling, der giver mest værdi for patienten jævnfør visionen om Borgernes Sundhedsvæsen, der sætter hensynet til patienterne i centrum.

* Regionerne ønsker ændring af den nuværende kommunale medfinansiering af sundhedsvæsnet, fordi den ikke giver de rette incitamenter for regionerne.

* Regioner kræver et stop for statens indblanding og detailstyring, både når det gælder økonomien på sygehusene og på opgaver og drift.

* Der skal sikres bredbåndsdækning i hele landet som en vigtig forudsætning for både udviklingen generelt og for mulighederne for udbredelse af telemedicin.

Kilde: Danske Regioner

/ritzau/

 

Dagens Gossip