FAKTA: Her er sagen mod Oscar Pistorius

Her er overblik over sagen mod den sydafrikanske løber Oscar Pistorius.

2013

* 14. februar: Reeva Steenkamp rammes af fire skud og dør i Oscar Pistorius' hjem i Pretoria. Atletikstjernen anholdes af politiet.

* 15. februar: Oscar Pistorius anklages for overlagt drab. Kautionshøringen udskydes nogle dage.

* 19. februar: Kautionshøringen begynder. Oscar Pistorius indrømmer at have skudt sin kæreste, men hævder, at der var tale om et uheld. Han troede, at hun var en indbrudstyv.

* 22. februar: Efter flere dages retsmøder beslutter dommeren at løslade Pistorius mod kaution, fordi beviserne ikke er entydige.

* 28. marts: Pistorius' anke af flere særlige vilkår i forbindelse med kautionen tages til følge. Han får lov at rejse ud af landet.

2014:

* 3. marts: Retssagen begynder.

* 20. maj: Sagen udsættes, mens Pistorius mentalundersøges.

* 30. juni: Sagen genoptages, det slås fast, at Pistorius kan drages til ansvar for en eventuel kriminel handling, idet han vurderes at kunne kende forskel på rigtigt og forkert.

* 7. og 8. august: Forsvarer og anklager procederer. Anklageren mener, Pistorius har samlet en "snebold af løgne", mens forsvaret mener, at det er bevist, at Pistorius fortæller sandheden.

* 11 september: Dommeren begynder at læse dommen op. Pistorius findes ikke skyldig i overlagt drab.

* 12. september: Resten af dommen læses op. Pistorius kendes skyldig i uagtsomt manddrab.

* 21. oktober: Pistorius idømmes fem års fængsel.

* 27. oktober: Den sydafrikanske statsanklager anker både dommen og straffen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip