FAKTA: Her er sagen om Det store byggekartel

Bagmandspolitiet har udstedt bøder for mere end 27 millioner kroner til 25 virksomheder i dansk byggebranche i det, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kalder "Det store byggekartel". Samlet løber byggerierne i sagen op i 400-500 millioner kroner.

Sagen drejer sig ifølge politiet om ulovligt aftalte priser på byggerier til en samlet værdi af omkring 400-500 millioner kroner.

- 2010: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger en række byggevirksomheder, fordi der er mistanke om prisaftaler eller karteller.

- April 2010: Sagen sendes videre til Statsadvokaten for særlig Økonomisk og International Kriminalitet kaldet bagmandspolitiet i daglig tale, der efterforsker sagen.

* 2014:

- 15. juli: N.H. Hansen & Søn vælger som den første byggevirksomhed at betale en bøde på 2,2 millioner kroner i sagen.

- 6. oktober: Bagmandspolitiet udsteder bøder for mere end 27 millioner kroner til 25 virksomheder i en af de hidtil mest omfattende sag om karteldannelse i den danske byggebranche.

- 7. oktober: Dansk Byggeris formand, Martin Skou Heidemann, tager orlov for sin formandspost i byggeriets brancheorganisation. Skou Gruppen, som Martin Skou Heidemann både er medejer af og direktør i, er blandt de 25 virksomheder, som har fået bøder.

- 3. november: Entreprenørvirksomheden Elindco Byggefirma betaler en bøde på 10 millioner kroner i kartelsagen.

Et kartel er grov økonomisk kriminalitet. Konkurrerende virksomhederne aftaler at begrænse konkurrencen mellem dem. Karteller er meget skadelige for kunderne og for økonomien i samfundet. Undersøgelser viser, at karteller i gennemsnit tager overpriser på 10-50 procent.

Kilder: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Dansk Byggeri og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip