FAKTA: Her er Thornings politiske pejlemærker

* Valg af dansk EU-kommissær:

Helle Thorning skal sætte navn på den kommende danske EU-kommissær tirsdag eller onsdag. Hvis det bliver en minister, undervisningsminister Christine Antorini (S) nævnes, skal hun rokere rundt i regeringen. Det bliver med stor sandsynlighed blot en lille rokade.

* En ny politisk sæson:

Tirsdag den 7. oktober skal Helle Thorning-Schmidt åbne Folketinget og i en tale fremlægge sine visioner for det politiske efterår - og måske også længere frem mod et valg.

* Finansloven:

Regeringen har fremlagt sin finanslov, der med fradrag for fagforeningskontingent og en sundhedspakke til fem milliarder kroner, appellerer til SF og Enhedslisten. En rød finanslov vil ifølge iagttagere signalere en samlet rød blok frem mod et kommende valg.

* Sundhedspakken:

Sundhedsudspillet, der er en del af den samlede finanslov, kommer til at fylde meget i efterårets forhandlinger. Med sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i spidsen skal regeringen forbedre behandlingen af kræft- og kronisk syge samt mindske uligheden i sundhedsvæsnet.

* Gymnasiereform:

Regeringen vil reformere gymnasieskolen. Reformen skal blandt andet sikre, at det ikke bliver nødvendigt for særligt mange at tage supplerende fag, når først man har taget sin eksamen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip