FAKTA: Her er tidsplanen for de nye vurderinger

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) fastslog torsdag, at regeringen den 1. oktober 2014 vil etablere et Implementeringscenter for ejendomsvurderinger, som skal lave grundarbejdet til et nyt system for ejendomsvurderinger.

Her er tidsplanen for de nye vurderinger:

* 2015: Skatteministeriet udarbejder lovforslag om et nyt system for ejendomsvurderinger. Implementeringscenter for ejendomsvurderinger udvikler og tester modeller for, hvordan ejendomsvurderingen konkret skal foregå.

* 2016: I løbet af foråret fremsættes og vedtages lovforslaget. I efteråret implementeres den ny lov om ejendomsvurderinger.

* 2017: De konkrete vurderinger foretages på baggrund af det nye system.

* 2018: I april offentliggøres de nye 2017-vurderinger af ejerboliger.

* 2019: I april offentliggøres 2018-vurderinger for øvrige ejendomstyper.

Ifølge skatteminister Benny Engelbrecht er der tre grunde til, at vurderingerne udskydes:

* Træfsikkerheden i ejendomsvurderingerne skal forbedres. I den model, som regeringens ekspertudvalg har fremlagt, er det eksempelvis fortsat kun 67,5 procent af vurderingen af parcelhuse, som rammer inden for +/- 20 procent af handelsprisen.

* Regeringen vil gøre op med den sociale slagside. Også i ekspertudvalgets nye model er en systematisk tendens til at overvurdere de billigste boliger. Det gælder især ældre boliger i yderområder. Samtidig er der en tendens til, at de dyreste boliger på Frederiksberg og i Nordsjælland bliver undervurderet.

* Ekspertudvalget har primært set på en ny model for vurdering af ejerboliger. Men der venter et større arbejde med også at lave nye modeller for grunde, sommerhuse og erhvervsejendomme.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip