FAKTA: Her er tre danske sager om matchfixing

Københavns Politi har tiltalt en 27-årig mand for groft bedrageri ved matchfixing af to fodboldkampe i 1. division tilbage i 2010 og for at have fortalt en filippinsk organisation om en af de fixede kampe, så filippinerne spillede to til tre millioner kroner på kampen.

Fem andre mænd er fortsat sigtet i sagen. Det er den største sag om matchfixing i professionel dansk fodbold, men det er ikke første gang, at det er sket i Danmark.

Her kan du læse om de største danske sager:

* 22. oktober 2010: Dagbladet Politiken afslører, at en 2. divisionsspiller fra Vanløse den 12. september har satset på sit eget holds nederlag mod Helsingør. Vanløse tabte 1-3. Vanløse fik kendskab til spillerens handling, straffede ham internt og oplyste DBU om sagen.

* 4. februar 2013: Dansk Boldspil-Union (DBU) idømmer FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing. DBU's disciplinærudvalg fandt det bevist, at Wichmann via stråmænd havde spillet for mindst 9000 kroner på sejr til sin egen klub.

Wichmann erkender selv at have spillet penge på de kampe, han har været involveret i, men han afviser at have deltaget i matchfixing.

* 24. august 2014: Berlingske skriver, at seks mænd sigtes i den hidtil største danske sag om matchfixing. En tilstod umiddelbart, fire nægter sig skyldige, og den sidste vil ikke oplyse nærmere. Tilståelsen blev senere trukket tilbage.

Ifølge en retsmødebegæring fra Københavns Politi fik de sigtede en gevinst på omkring 900.000 kroner. Sagen menes at trække tråde til Asien, da en filippinsk organisation ifølge politiet har spillet, hvad der svarer til to til tre millioner kroner i Asien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip