FAKTA: Her er tre danske sager om matchfixing

Københavns Politi har tiltalt to mænd på henholdsvis 28 og 26 år i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing. Sagen er mandag indledt ved Københavns Byret.

Her kan du læse om to tidligere sager om matchfixing og blive klogere på den nuværende sag:

* 22. oktober 2010: Dagbladet Politiken afslører, at en 2. divisionsspiller fra Vanløse 12. september har satset på sit eget holds nederlag mod Helsingør. Vanløse tabte 1-3. Vanløse fik kendskab til spillerens handling, straffede ham internt og oplyste DBU om sagen.

* 4. februar 2013: Dansk Boldspil-Union (DBU) idømmer FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing. DBU's disciplinærudvalg fandt det bevist, at Wichmann via stråmænd havde spillet for mindst 9000 kroner på sejr til sin egen klub.

* Wichmann erkender selv at have spillet penge på de kampe, han har været involveret i, men han afviser at have deltaget i matchfixing.

* 24. august 2014: Berlingske skriver, at flere mænd sigtes i den hidtil største danske sag om matchfixing. Det er den sag, der nu skal afgøres i retten.

* Her er en 28-årig mand tiltalt for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han skal have informeret en filippinsk organisation om en af kampene. Det fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

* Den anden tiltalte, en 26-årig mand, er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på en 1. divisionskampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

* Ud over de to tiltalte er fem andre mænd, herunder fire tidligere Hvidovre-spillere, sigtet i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip