FAKTA: Her er undersøgelsen af PET's rejser

Rigspolitiet har nu frikendt Politiets Efterretningstjeneste, PET, for tillidsfolks beskyldninger om misbrug i forbindelse med den øverste ledelses tjenesterejser.

Læs her, hvad Rigspolitiets undersøgelse viser:

* Hoteludgifter

Kontrollen har vist, at PET's ledelse i cirka 85 procent af rejserne overholdt grænsen for hoteludgifter. I 16 af de kontrollerede tjenesteafregninger er hoteldispositionsbeløbet overskredet.

Overskridelserne spænder fra helt marginale overskridelser til mere substantielle overskridelser på op til 1000 kroner per nat. I disse tilfælde vurderer Rigspolitiet, at der har været reelle faglige årsager til overskridelserne.

* Flyklasse ved flyrejser

Kontrollen har vist, at langt hovedparten af rejserne for PET's ledelse har været foretaget på standardklasse.

PET's ledelse har i to tilfælde rejst på businessclass ved flyrejser. I de tilfælde, hvor der er rejst på businessclass, har baggrunden herfor ikke fremgået af den interne afregningsblanket.

Prisniveau for de to rejser vurderes dog at have et rimeligt niveau, og Rigspolitiet mener, at PET-ledelsens rejser på businessclass har haft reelle faglige årsager.

Kontrollen har endvidere vist, at der i enkelte tilfælde er købt dyre standardbilletter, hvilket som oftest kan henføres til, at rejserne er købt meget tæt på afgang.

* Taxa

Der har i 17 af tjenesterejserne været anvendt taxa i forbindelse med tjenesterejser.

Udgifterne til taxakørsel for de pågældende rejser har oftest været til transport mellem hotel og lufthavn, og udgifterne til taxa vurderes på baggrund af gennemgang af de konkrete bilag at have et rimeligt niveau.

* Repræsentation

Der har i nogle få tilfælde været afholdt udgifter til repræsentation i forbindelse med tjenesterejseafregningen. I alle tilfælde er udgiften dokumenteret, og udgifterne til repræsentation vurderes at have et rimeligt niveau.

Kilde: Rigspolitiet

/ritzau/

 

Dagens Gossip