FAKTA: Her er Venstres forslag til finansloven

Venstre fremlagde mandag sit udspil til en kommende finanslov for 2015. Den tager udgangspunkt i regeringens udspil fra sidste uge, men adskiller sig fra regeringens på en række punkter.

* Mens regeringen opererer med et underskud på de offentlige finanser på cirka 60 milliarder kroner, giver Venstres udspil et underskud på cirka 56 milliarder kroner.

* Regeringens underskud svarer til den maksimale grænse på 3,0 procent af bruttonationalproduktet, mens Venstres svarer til 2,8 procent.

* Venstre sætter fokus på sundheden med en pakke til én milliard kroner årligt i de kommende år. Det skal bruges på behandling af kræft samt til retten til hurtigere udredning og behandling.

* Venstre vil lette skatter og afgifter for fem milliarder kroner til gavn for erhvervslivet og jobskabelsen. Blandt andet skal NOX-afgiften og punktafgifter fjernes og boligjobordningen forlænges.

* Venstre vi slå hårdere ned på bandekriminalitet og indføre strengere straffe. Tryghedspakken koster cirka 250 millioner kroner.

* Venstre vil indføre udgiftsstop i den offentlige sektor i modsætning til regeringen, der ønsker vækst på 0,6 procent.

* Venstre vil finde 2,5 milliarder kroner ved besparelser på ulandsbistanden.

* Partiet vil hente en milliard kroner på at ændre udlændingepolitikken.

* Partiet vil hente 1,5 milliarder ved at sende offentlige opgaver - eksempelvis togdriften - i udbud.

* Derudover finansieres forslaget ved at rulle regeringens ønske om højere fradrag for fagforeningskontingent tilbage, fastholde besparelser i DSB og "diverse reserver" på fire milliarder kroner.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip