FAKTA: Her er Wadas konklusioner i ny dopingrapport

I anden del af en rapport om svindel og doping i international atletik udgivet af Det Internationale Antidopingagentur (Wada) bliver Det Internationale Atletikforbund (IAAF) anklaget for ikke at reagere på dopingmisbrug i Rusland og andre lande.

Her er en oversigt over nogle af de vigtigste punkter i Wadas rapport:

* Den tidligere IAAF-præsident Lamine Diack var "ansvarlig for at organisere og gøre det muligt at foretage den korruption, der fandt sted i IAAF".

* Diack ser ud til at have skabt en lukket kreds, der fungerede som "en uformel uretmæssig ledelsesstruktur" uden for IAAF.

* Diack var med til og havde personligt kendskab til den svindel og afpresning af atletikudøvere, der blev udført af den uretmæssige ledelsesstruktur, som Diack selv havde oprettet.

* Det står "i stigende grad klart", at mange flere IAAF-medlemmer var bekendte med problemerne, end det indtil videre er blevet erkendt.

* IAAF havde en mangelfuld ledelsesproces i forhold til at stoppe den korruption, der fandt sted inden for forbundet.

* Der ser ikke ud til at have været nogen ledelsesmæssige regler eller politikker om at ansætte familiemedlemmer i medarbejderstaben i IAAF.

* Det var "fuldstændig upassende ledelse" at tillade, at overvågningen af formodede russiske dopingsager blev håndteret separat af IAAF-præsidentens personlige retlige råd.

* Wada vurderer, at det ikke ville have været muligt rent juridisk at straffe atleter på baggrund af informationerne i IAAF's database.

* Ledergruppen i IAAF må have været opmærksom på omfanget af indblanding i de normale metoder i afdelingerne for medicin og antidoping.

* Wada anbefaler en "kriminalteknisk undersøgelse" af processerne omkring tildelingen af VM i atletik i 2021 til Eugene i USA.

Kilder: Wada

/ritzau/

 

Dagens Gossip