FAKTA: Her får danske parlamentarikere indflydelse

I forbindelse med Europaparlamentets konstituerende samling tirsdag til torsdag i Strasbourg har de politiske grupper afgjort deres interne fordeling af, hvem der skal sidde i hvilke udvalg.

Hvert medlem har typisk to udvalgsposter - den ene som fuldgyldigt medlem, den anden som suppleant. Suppleanter har fuld møde- og taleret, men de har kun stemmeret i situationer, hvor de indtræder i stedet for et fuldgyldigt medlem.

Den endelige fordeling i udvalgene kan stadig blive rokket en lille smule. Men her er, hvad de danske europaparlamentarikere selv forventer at skulle have særligt ansvar for de kommende fem år:

* Udvalget for Industri, Forskning og Energi: Bendt Bendtsen (K), Jeppe Kofod (S) og Morten Helveg Petersen (R). Suppleanter: Jens Rohde (V) og Morten Messerschmidt (DF).

* Udvalget for Beskæftigelse og Sociale Anliggender: Ulla Tørnæs (V), Ole Christensen (S) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU).

* Udvalget for Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse: Christel Schaldemose (S). Suppleant: Ulla Tørnæs (V).

* Landbrugsudvalget: Jens Rohde (V). Suppleant: Jørn Dohrmann (DF).

* Udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender: Suppleanter: Morten Helveg Petersen (R) og Rikke Karlsson (DF).

* Udvalget for International Handel: Suppleant: Bendt Bendtsen (K).

* Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed: Margrete Auken (SF), Jørn Dohrmann (DF). Suppleant: Christel Schaldemose (S).

* Budgetudvalget: Suppleant: Anders Vistisen (DF).

* Budgetkontroludvalget: Anders Vistisen (DF) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU).

* Udvalget for Andragender: Rikke Karlsson (DF). Suppleant: Margrete Auken (SF).

* Fiskeriudvalget: Suppleant: Ole Christensen (S).

* Udvalget for Økonomi og Valuta: Suppleanter: Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU), Morten Messerschmidt (DF) og Jeppe Kofod (S).

* Udvalget for Konstitutionelle Anliggender: Morten Messerschmidt (DF).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip