FAKTA: Hvad er FN's Generalforsamling

FN's Generalforsamling samles hvert år i september i New York, og møderne strækker sig over flere uger. Mandag begynder møder på højt niveau, altså blandt landenes chefer eller ministre fra regeringen.

Men hvad er FN's Generalforsamling egentlig?

* I år bliver den 69. generalforsamling afholdt i New York.

* Generalforsamlingen er FN's centrale organ, hvor hvert land kan give udtryk for sit syn på en hvilken som helst sag.

* Alle FN's medlemmer har en plads i Generalforsamlingen, og hver nation har én stemme. Vigtige spørgsmål som handler om fred og sikkerhed, indlemmelsen af nye medlemmer i FN og budgetspørgsmål afgøres ved to tredjedeles flertal.

* Selv om hvert land kun har én stemme, repræsenteres hvert land af en delegation bestående af flere personer. En delegation ledes normalt af en diplomat med rang af ambassadør.

* Forsamlingen vælger ved åbningen af hver samling en præsident, der leder forhandlingerne. I år er det Sam Kutesa, udenrigsminister i Uganda.

* Onsdag starter den generelle debat, hvor statsoverhoveder eller højtstående medlemmer fra landenes regeringer hver giver en tale. Den afsluttes med en debat af seks faste emner:

- Nedrustning af international sikkerhed, økonomiske og finansielle spørgsmål, sociale, menneskelige og kulturelle spørgsmål, spørgsmål om særlige politiske sager og afkolonisering, administrative sager og budgettet samt juridiske spørgsmål.

* Generalforsamlingen har som funktion at komme med anbefalinger i alle slags spørgsmål, med mindre det er sager, som behandles i Sikkerhedsrådet i FN.

* Ud over det årlige møde i New York i september kan ekstraordinære møder finde sted på andre tider af året, og der kan når som helst indkaldes til hastemøder.

* De resolutioner, som vedtages i Generalforsamlingen, er ikke bindende ved lov men fungerer som opfordringer til medlemslandene.

Kilde: www.un.dk

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip