FAKTA: Hvad er FN's klimatopmøde i New York

* 23. september kommer stats- og regeringschefer fra hele verden til ekstraordinært klimatopmøde i New York, inviteret af FN-generalsekretær Ban Ki-moon.

* Danmark deltager med hele fire ministre: Statsministeren, udenrigsministeren, klima- og energiministeren og handels- og udviklingsministeren.

* Topmødet har til formål at få landene til at lægge penge i den ny Grønne Klimafond og annoncere nye initiativer med CO2-reduktioner og vedvarende energi.

* De danske ministre vil på FN-topmødet fortælle om Danmarks klimamål, der fra 2035 skal fortrænge fossile brændsler i el- og varmesektoren.

* De vil også fremhæve Danmarks erfaringer med energieffektivisering og vedvarende energi samt et bidrag på 400 millioner kroner til den Grønne Klimafond over to år.

* De næste internationale forhandlingsmøder er COP20 i Peru i december 2014 og COP21 i Paris i 2015, hvor det er håbet at lande en ny global klimaaftale.

* FN's Klimapanel (IPCC) advarer i en resumérapport, som offentliggøres i København 2. november 2014, om uoprettelige klimaskader, hvis der ikke sættes ind nu.

Kilder: FN's generalsekretær, Klima- og Energiministeriet, IPCC.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip