FAKTA: Hvad er Ligebehandlingsnævnet

Skrevet af admin

27/03/2014

Dagens topnyheder

Ligebehandlingsnævnet vandt fredag en retssag i Østre Landsret mod hotellet Bella Sky på Vestamager. Nævnet mener, at det er kønsdiskrimination, når en hel etage på hotellet er forbeholdt kvinder.

Men hvem og hvad gemmer sig bag Ligebehandlingsnævnet?

* Ligebehandlingsnævnet er et uafhængigt nævn under Ankestyrelsen, der har til opgave at træffe afgørelse i sager om forskelsbehandling.

* Nævnet behandler blandt andet diskriminationssager om køn, etnicitet, alder, handicap og seksuel orientering.

* Nævnet blev oprettet i 2009. Tidligere kunne man for eksempel ikke klage over kønsdiskrimination og etnicitetsdiskrimination hos samme instans.

* Hvert år siden oprettelsen har nævnet behandlet flere og flere sager. I 2009 kom det med afgørelser i 64 sager, mens det i 2012 afgjorde 253 sager.

* Formanden for nævnet er landsretsdommer Tuk Bagger. Nævnets medlemmer tæller hovedsageligt professorer og advokater.

* I en afgørelse fra marts 2012 vurderede nævnet, at hotellet handlede i strid med ligestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004. Det var hotellet dog uenig i, og derfor endte sagen i retten.

* Ligebehandlingsnævnet fik meget opmærksomhed i januar 2013, da det gav en korthåret kvinde medhold i, at hun ikke burde betale 100 kroner mere for en klipning end en mand med en lignende frisure.

Kilder: Ankestyrelsen og Ritzau

/ritzau/