FAKTA: Hvad laver PET?

Der er kommet fokus på de europæiske efterretningstjenesters arbejde efter søndagens angreb i København og på det franske satiremagasin Charlie Hebdo tilbage i januar.

Herhjemme har Politiets Efterretningstjeneste fået langt flere ressourcer, siden det skelsættende terrorangreb på World Trade Center i 2001.

Få her et overblik over, hvad Politiets Efterretningstjeneste, PET, er:

* PET blev stiftet 1. januar 1951.

* PET er Danmarks nationale efterretnings- og sikkerhedstjeneste - hvis opgave er at identificere, forebygge og imødegå trusler mod det danske samfund og trusler rettet mod danskere og danske interesser i udlandet.

* Justitsministeriet oplyste i januar til Ritzau, at efterretningstjenestens budget er blevet omkring tredoblet siden 2000.

* Chef for PET er tidligere statsadvokat Jens Madsen. Han afløste Jakob Scharf, der gik af i december 2013 efter intern ballade.

* I år er der 215 millioner kroner mere til rådighed til terrorberedskab, end man havde i 2000.

* PET har siden 2013 haft sin egen bevilling på finansloven. Den er i år faldet til 555 millioner kroner fra 559 sidste år, mens den de kommende år er sat til gradvist at falde til 544 millioner kroner i 2016 og 533 i 2017.

* I alt har der siden 2001 været 2,3 milliarder kroner mere til rådighed til beredskabet mod terror. Størstedelen af dette beløb er gået til PET.

* PET oplyser, at terrortruslen mod Danmark fortsat er alvorlig efter angrebet i København 15. februar

Kilder: Ritzau og PET.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip