FAKTA: Hvornår er en asylansøger individuelt forfulgt?

Størstedelen af de syriske asylansøgere, der kom til Danmark sidste år, var konventionsflygtninge, viser asyltal.

Den slags flygtninge vil gå fri af regeringens varslede asylstramninger. Her kan du blive klogere på flygtninge, der er individuelt forfulgt:

* En konventionsflygtning er en flygtning, der er omfattet af FN's Flygtningekonvention, der fastlægger, hvilke rettigheder flygtninge har i retsstater.

* Ifølge flygtningekonventionen er en flygtning en person, der i risiko for at blive forfulgt i sit hjemland på grund af sin race, religion, nationalitet, tilhørsforhold til social gruppe eller politiske overbevisninger.

* Flygtningen er med andre ord individuelt forfulgt, og på grund af denne forfølgelse kan flygtningen ikke vende tilbage til hjemlandet.

* Dansk Flygtningehjælp vurderer, at en stor del af de syriske asylansøgere, der kom til Danmark sidste år, var i risiko for forfølgelse, da de nægtede at blive værget til det syriske militær.

* Derudover kan en individuel forfølgelse bunde i, at man har en konflikt med myndighederne i hjemlandet, man er journalist, eller man er mistænkt for at støtte oprørerne i landet, oplyser Dansk Flygtningehjælp.

(Kilde: Udlændingestyrelsen, Dansk Flygtningehjælp)

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip